Doptårtor med citron fox kola fluff

Beställnings tårta till lilla Felicia som har döpts. Gjorda helt efter önskemål och skiss från Felicias Mormor och Moster.

Tårtorna är gjorda med citron Foxkola fluff, dekorerade med Sugarpaste sockerkulor och kristyr. Täckta med Marshmallow fondant

(Dessvärre så var det en av dom varmaste dagarna på året och tårtorna skulle fraktas ganska långt. så tyvärr han dom flyta ut en del. )
Då jag inte hann att få hem sugarpaste innan dopet så testade jag att göra Marshmallow fondant. Resultatet blev kalas bra och jag blev riktigt nöjd. kommer garanterat att använda mig av de receptet flertalet gånger! Recepten är beräknat till en tårta (ca 10-12 bitar)

Marshmallow Fondant (MMF) 

200g marshmallows
2msk vatten
ca 2 msk olja
500g florsocker

Smörj en skål med olja
Dela Marshmallowsen i mindre bitar. Mickra dom med två msk vatten tills de smält.
Smörj en större bunke med olja,  sikta ner florsockret gör en grop i mitten och häll i de smälta marshmallowsen.
Kör smeten i en bakmaskin (läs tips nedan) låt vila minst en timme.
Förvaras i rumstemp.

TIPS: man måste inte använda en bakmaskin men det underlättar. annars kan man röra med en plast sked och knåda som en vanlig deg. tillsätt mer florsocker om degen är för klibbig. låt degen vila utan lock eller liknande. MMF kan sparas i sluten förpackning i ca 2 veckor. (om inte mer) istället för olja kan man använda kokosfett. MMF kan användas till att täcka tårtor och göra dekorationer. Pudra bordet med florsocker när du ska kavla ut den


FOX kola fluff

200 gram  foxkola
4 dl grädde

Dela kolan i mindre bitar, smält kolan med 2 dl grädde på låg värme. när foxkolan är helt smält tillsätt då resten av grädden och se till att det smälts samman.
Låt vila i kyla i minst 2 timmar. vispa sedan upp till en fluffig kräm

TIPS: det lättaste sättet att dela kolan på är att klippa den med en sax. Fluff blir alltid bäst om man gör det dagen innan så den får stå och bli riktigt sval! har man brottom så måste man känna efter att smeten har blivit riktigt kall innan man vispar upp den


Anslag (tårtbotten)

3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

vispa äggen, tillsätt  sockret och vispa det tills det blir poröst blanda vetemjöl och bakpulvet, häll sedan ner det i ägg blandningen och vispa till en jämn smet. smörj en form med smör och sockra eller häll i ströbröd. grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

TIPS: vill man ha en hög och mer fluffig botten kan man ha i fler ägg. (upp till dubbelt med ägg). ju längre man vispar äggen har oxå stor betydelse så vispa dom gärna länge!


RSS 2.0