Kontakt

Tack alla mina underbara läsare för att ni tittar in här! jag hoppas att ni hittar något recept som passar er! Om ni testar nåt av recepten får ni gärna komma tillbaka och kommentera vad just du tyckte om det!

Vill också påminna att denna blogg kan vara beroende framkallande och kan framkalla sug efter socker! *tittar snällt och menande till Camilla.... Har nog allt hör jag om beskvierna ;-)*

Vill ni komma i kontakt med mig gör ni det lättast på angela.s@live.se


Recept: Noas Födelsedags tårtor (Teletubbies tårta och 1 års tårta)

I dag fyller sonen 1 år! Grattis mammas prins. Och i går hölls det kalas! Här kommer bilder och recept på hans tårtor.

Dekorationerna på tårtorna bestod av Sugar paste och kristyr (TV magarna på teletubbisarna är målade med pärlfärg och doppade i magic flakes för att få dom riktigt glittriga och fina)
Båda tårtorna är täcka med Marsipan och spacklade med vitchoklad grädde.

TELETUBBIES TÅRTA fylld med Toblerone fluff och hallon mousseHallon mousse

300 gram frysta hallon (eller färska om årstiden tillåter)
2 dl vispgrädde
2 blad gelantin
1 dl florsocker
1 msk citron juice

Värm upp dom frysta hallon och mosa dom i kastrullen, passera dom sedan genom en finmaskig sil så man slipper få med bitar. (använder du färska behöver du inte värma hallonen) blötlägg gelantinet, ta lite av hallon moset (låt resten stå svalt) värm upp det tillsammans med gelantinet tills det smälter, rör sedan ner det i det kalla hallonmoset tillsammans med florsockret och citron juicen. vispa upp grädden hårt och rör ner hallon blandningen i grädden, låt stå svalt i minst 40 min.

TIPS jag hade i några extra hallon på slutet som jag hade mosat med en gaffel för att få med några små bitar av hallon! mousset känns mer "riktigt" då


Toblerone Fluff

200 gram Toblerone
4 dl Grädde

dela chokladen i mindre bitar, smält den på låg värme med 1-2 dl grädde det är viktigt att den smälter på låg värme annars kommer den inte gå att vispa sedan, när du fått en tjock smet och all choklad är smält tillsätt då resten av grädden och blanda ihop till en jämn fin smet. Låt svalna i minst en timma i kyla, vispa sedan upp till en fast fluffig smet.


Vitchoklad grädde (räcker till båda tårtorna går bra att halvera receptet)
200 gram vit choklad
4 dl grädde

smält chokladen på låg värme med 1 dl grädder, när chokladen har smält tillsätt då resten av grädden och blanda snabbt ihop. låt stå i kyla i ca 1 timma. vispa sedan upp till en lagom fluffig konsistens.1 ÅRS TÅRTAN fylld med japp fluff och citron fromage (Laktosfri)
(tyvärr så råkade jag ju stötta till tårtan så den fick ett skönhets märke... men men god blev den ju :-D)

Japp Fluff
4 st dubbel Japp
4 dl grädde

Dela chokladen i mindre bitar, låt smälta på låg värme tillsammans med hälften av grädden. när det har smält ner till en jämn smet tillsätt då resten av grädden. Låt stå svalt i minst 2 timmar, vispa sedan upp till en fluffig fast smet.

Citron Fromage
4 blad gelantin
4  äggulor
100gr strösocker
1 st citron
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelantinet vispa sedan upp äggulorna tillsammans med sockret till en fluffig smet
Riv citron skal och kläm sedan ut saften från, Smält gelantinet i vattenbad och blanda sedan ihop citronsaften och gelantinet. häll sedan ner i äggblandningen vispa grädden och vänd sedan ner den i fromage smeten. låt stå svalt i minst 30 min.Och så bjöd jag ju så klart på Choklad Besvier oxå (se recept i nedan stående inlägg) denna gång gjorde jag dom mindre men hade dom nog lite för kort stund i ungen. så om ni gör dom, känn då på bottnarna så att dom har stelnat lite!


Recept: Angelas Choklad Beskvier

Mums, detta recept är verkligen värt att testa, mums så gott det blev. I förrgår när jag gjorde tårtan till mammas granne så stod vi alla här och åt upp alla rester som blev kvar i bunken när min pappa säger "angela jag vill att du gör beskvier nåndag"

Sagt och gjort, idag testade jag. men jag ville inte ha vanliga choklad beskvier med smörkräm så jag valde att byta ut smör krämen till fransk nougat fluff. och OJ vad gott det blev. men jag rekomenderar att man inte gör så här stora som jag gjorde, utan gör gärna ganska så små för dom blir mäktiga.

Dekorerade med liljor som jag tränar på att göra till brors bröllop. dessa är gjorda i kristyr dömm dom inte för hårt nu är ni rara jag håller på och tränar för fullt för att få till liljornaDetta recept är beräknat på ca 16 stora beskvier, men nästa gång gör jag dom så att man får ut ca 25 st.

Beskvi botten

300 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl socker

Blanda samman alla ingredienser gärna med degkrokar eller i en bakmaskin, när degen är helt ihopblandad låt den då stå och vila i 30 min.
klicka sedan ut och platta till degen på en plåt med bakplåtspapper. gräddas i ugnen på 175 grader i ca 20-30 min. håll koll på dom för det går fort för dom att brännas så fort dom får lite färg. när dom är snyggt gyllenbruna, då är dom färdiga.

Tips tänk på att inte göra bottnarna för tjocka, dom sväller i ugnen. jag tyckte inte att som smälte ut något utan dessa blir bara större på höjden

Fyllning: Fransk nougat fluff

4 fpk dubbel fransk nougat (marabou)
100 gram mörk block choklad
4 dl grädde

dela chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med 2 dl grädde på låg värme under omrörning. när chokladen helt har smät tillsätt då resten av grädden och rör tills du får en jämn smet. låt sedan stå i kyla i minst 2 timmar
Vispa sedan upp till en tjock fluffig kräm, lägg sedan en klick mitt uppe på bottnarna OBS, man lägger fluffet på baksidan av beskvi botten, alltså på den delen som har legat neråt på plåten. botten ska vara kalla. bre sedan ner mor kanterna så att du får en topp mitt uppe på beskvin, alternativt spritsa ut fluffen på beskvi botten. låt dom nästan klara beskvierna stå svalt 1 timma innan nästa moment

Tips desto längre tid du låter fluffen stå och svalna desto hårdare blir den

Topping Choklad

200 gram mörk block choklad

smält chokladen på låg värme alternativt smält i vatten bad eller i micro. häll över i en skål i lagom storlek så att du lätt kan vända ner beskvierna i den.
Ta sedan beskvierna och vänd ner dom så att det precis täcker fluffet, ställ sedan beskvierna på tork uppe på ett galler så att all överflödig choklad kan rinna av. lägg gärna ett bakpåts papper under.
låt som stå tills chokladen har stelat, färdiga att servera!


Kristyr

2 ägg vitor
1 msk ättika
ca 5 dl florsocker

Vispa upp äggvitan och ättikan fluffigt, tillsätt sedan florsockret lite i taget under konstant vispning, tillsätt så mycket så att du får en hård smet. Tillsätt där efter ev. färg. Klar att använda

Tips ibland händer saker medans man spritsar, telefonen ringer, barnen skriker eller liknande. under denna tid kan det hända att kristyren i påsen hinner stelna. lägg på ner spritspåsen i en tät fryspåse, lägg den i en skål eller stor the kopp och häll på varmt vatten. då brukar den mjukna upp sig!

Recept: Tårta med Jordgubbs mousse och Fransk Nougat fluff

en snabbt ihopslängd Tårta från min blivande svägerska till mammas underbara granne, som tack för hjälpen när svägerskans bil plötsligt beslutade att leva ett annat liv än vad hon tyckte.
Jag hoppas att jordgubbs mousset blev gott. kunde själv inte smaka av då jag är allergisk mot gubbarna.

Tårtan är fylld med Jordgubbs mousse och fransk nougat fluff, spacklad med grädde täckt med sugar paste. dekorationer i sugar paste (samt choklad sugar paste) och socker kulor.
Jordgubbs mousse

300 gram frysta jordgubbar (eller färska om årstiden tillåter)
2 dl vispgrädde
2 blad gelantin
1 dl florsocker
1 msk citron juice

Värm upp dom frysta jordgubbarna och mosa dom i kastrullen, passera dom sedan genom en finmaskig sil så man slipper få med bitar. (använder du färska behöver du inte värma jordgubbarna) blötlägg gelantinet, ta lite av jordgubbs moset (låt resten stå svalt) värm upp det tillsammans med gelantinet tills det smälter, rör sedan ner det i det kalla jordgubbsmoset tillsammans med florsockret och citron juicen. vispa upp grädden hårt och rör ner jordgubbs blandningen i grädden, låt stå svalt i minst 40 min.


Fransk nougat fluff

4 frp dubbel fransk nougat (marabou)
80 gram mörk block choklad
4 dl grädde

Dela chokladen i mindre bitar, smält på låg värme tillsammans med 2 dl grädde under omrörning. när chokladen har smält helt, tillsätt då resten av grädden och rör ner det till en jämn smet. låt stå i kyla i minst 1 timma.
vispa sedan upp till en tjock fluffig kräm.

Recept: Tårtor med After eight fluff, vit choklad grädde och Citron fromage

Två tårtor har det oxå blivit, använde mammas ugnsform och då blev tårtan lite väl stor, så detalde på den och gav den enda till mammas granne och hennes barn.

Tårtorna är dekorerade med Sugar paste med vitchoklad smak (samt chokladsmak den bruna)  och socker kulor sprayade med pärl färg.
fyllda med After eight fluff och citron fromage, spacklade med vitchoklad grädde. jag hade i riven vit choklad i grädden oxå därför blev den lite "bubblig" inget jag rekomenderar!Tårtan till grannen


 Tårta till mamma


Anslag / tårtbotten
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

vispa äggen och sockret tills det blir poröst blanda vetemjöl och bakpulvet, häll sedan ner det i ägg blandningen och vispa till en jämn smet. smörj en form med smör och sockra eller häll i ströbröd. grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

Tips, till båda tårtorna gjorde jag en dubbelsats. blev perfekt att ha i en vanlig ugnsform. vill man ha en hög och mer fluffig botten kan man ha i fler ägg. (upp till dubbelt med ägg). ju längre man vispar äggen har oxå stor betydelse så vispa dom gärna länge!


Vitchoklad grädde (räcker till båda tårtorna går bra att halvera receptet)
100 gram vit choklad
4 dl grädde

smält chokladen på låg värme med 1 dl grädder, när chokladen har smält tillsätt då resten av grädden och blanda snabbt ihop. låt stå i kyla i ca 1 timma. vispa sedan upp till en lagom fluffig konsistens.


After eight fluff (räcker till båda tårtorna går bra att halvera receptet)
200 gram after eight
80 gram mörk choklad (för att ta ner mint smaken något)
5 dl grädde

dela chokladen i mindre bitar och smält sedan på låg värme tillsammans med 2 dl grädde. blir smeten väldigt tjock kan du ha i 1 dl till. när chokladen har smält helt, tillsätt då resten av grädden och rör ihop låt sedan stå svalt i minst 2 timmar innan den sedan vispas upp till en fluffig smet.

Tänk på att inte värma för mycket då kommer den inte gå att vispa upp. utan gör på låg värme 1-2. after eight fluffen var lik som bounty fluffen lite små knepig att få ihop när den väl skulle vispas. men låter man den vila länge så blir den lättare att vispa och risken att den spricker är mindre. Bäst är nog att låta den stå i kyla under natten.


Citron Fromage (räcker till båda tårtorna, går bra att halvera receptet)
8 blad gelantin
8  äggulor
200gr strösocker
2 st citron
6 dl vispgrädde

Blötlägg gelantinet vispa sedan upp äggulorna tillsammans med sockret till en fluffig smet
Riv citron skal och kläm sedan ut saften från, Smält gelantinet i vattenbad och blanda sedan ihop citronsaften och gelantinet. häll sedan ner i äggblandningen vispa grädden och vänd sedan ner den i fromage smeten. låt stå svalt i minst 30 min.


 


Recept Hallon, Banan och blåbärs cupcakes med Hi-hats

Har bakat lite grann som jag tyvärr inte har haft tid att lägga upp. Blev riktigt sugen på mums mums här om kvällen och tänkte jag tester att göra egna men som topping på cupcakesen. (recept och ide kommer från www.marthasteward.com) jag har valt att göra på små cupcakes då dom stora blir så mäktiga. detta receptet är fär 12 st men jag gjorde det på 24

Hallon,Banan och Blåbärs cupcakes med Hi-hats (fluffy white frosting)

125 g smör 

2 ½ dl farinsocker

3 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

1 krm salt

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 banan

1 dl hallon

1 dl blåbärLåt smöret stå i rumstemperatur så att det mjuknar, blanda smör och socker till en jämn smet. blanda i äggen, en i taget. tillsätt sedan vaniljsocker och salt. blanda vetemjölet och bakpulvret tillsammans och rör sedan ner det i smeten. blandas lättast med en el visp.
tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
Dela upp smeten i 3 lika stora delar, mosa ner bananen i den ena, blanda ner blåbär i den andra. blanda ner hallonen i den tredje, men jag skulle passera hallonen i en sil för att få bort kärnorna innan.
lägg en klick av valfri smet i botten. en ovanpå och sedan avsluta med en uppe på.
grädda på 200 grader i ca 20 min.

Tips om man tillsätter lite färg i smeten så ser den roligare ut! jag tillsatte gul i bananen rosa i hallonen och lila i blåbären. det gör stor skillnad.


Fluffy white frosting

1.36 dl socker
0,8 dl vatten
1/4 tsk citron saft
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

värm upp vatten socker och citron i en kastroll och låt det skuda. det ska upp till 115 grader!
samtidigt vispar du upp äggvitan och vaniljsocker så att det bildas mjuka toppar om man stoppar ner ett finger eller liknande.
häll ner sockerlagen i äggblandningen sakta! detta ska ske under konstant vispning. när allt är i smeteten låt det då vispa i ca 10 min tills dess att det blidas hårda toppar.


sedan är det bara att spritsa på blandningen uppe på cupcakesen. låt dom stå i kyla i 1-2 timmar, värm sedan upp ca 200 gram mörk blockchoklad och doppa cupcakesen i det.

Tips jag hade inte tid eller ork att vänta så jag hällde på choklanden med hjälp av en tesked. blir inte alls lika snyggt som om man väntar och doppar dom i chokland. en 
smaken blir det iallafall ingen fel på ;-)
fluffy white frosting är svårt att få till första gången. misslyckas man kan man använda smeten till maränger. man måste inte göra Hi-hats (doppa i choklad) utan det funkar kanon att äta frostingen som den är! men med choklad på smakar det som mums mums :-D


RSS 2.0