Recept: Angelas Julkulor
Dessa kulor är så kanon goda att dom måste testas, dessutom är dom lätta att göra. Så om ni som jag har panik i julstöket och vill bjuda på nåt gott som tilltugg till kaffet så passar dessa helt perfekta.
här kommer min variant av "Mozart kulor"
Angelas Julkulor
200 gram mandelmassa
150 gram mörkchoklad 70 %
150 gram nougat
3 kapsyler glögg
Blanda samman glöggen i mandelmassan
Dela nougaten i lagom stora bitar
Ta lite mandelmassa och lägg en bit nougat i mitten. rulla sedan små kulor så att nogaten blir omsluten av mandelmassan.
Smält sedan chokladen och doppa kulorna
låt dom sedan torka på bakplåtspapper.
NJUT!
Tips: Det går att ta bort glöggen helt! jag brukar köra hälften med glögg och hälften utan! satsa på en riktigt bra mörkchoklad. Jag köper oftast Lindt den som är just för bakning.
Åh, den här bloggen har jag ju missat totalt, men nu ska det letas inspiration minsann för i helgen ska det bakas tårta !! kram