Recept: Cookiemonster Cupcakes och hur man gör

Jag fick frågan för en tid sedan, Angela hur gör jag nåt enkelt till mitt barns födelsedag.
Jag gav henne tipset om dessa små raringar som är lätta att göra och imponerar på barnen :-)
Dessutom så är dom både roliga och lätta att göra.





Ingredienser:

Grundrecept cupcakes
100 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 citron (rivet skal och juice)
1 lime (rivetskal och juice)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulvet

sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg socker och vaniljsocker poröst
smält smör och blanda ut det med mjölken så smöret svalnar. vispa sedan ner det i ägg blandningen.
Tillsätt det rivna citron & lime skalet
Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulvret och tillsätt det i smeten.
Ta saften av citronen och limen och blanda i.

Gräddas i ugnen tillsdess att dom är klara i mitten, testa med en sticka. tar ca 10-20 min beroende på storlek på muffinsen.

Tips Man kan ta bort citronen och limen och tillsätta tex. choklad nötter eller annat kul! detta är ett grundrecept så låt fantasin flöda.


Bounty fluff

3 st dubbel bounty
70 gram mörk choklad
4 dl grädde

dela chokladen och smält den i grädden på väldigt låg värme.
Låt smeten svala helt i minst 2 timmar, Vispa sedan upp fluffet till en fluffig smet.
Klart att använda

Tips: om du märker att den inte stelnar när du vispar, sluta! och låt den stå i kylen en stund till annars finns det en risk att den spricker! Alla fluff ska vara helt svala innan man vispar dom annars kommer dom inte att tjockna. om du ska göra flera stora så behöver du minst dubbla detta recept. detta recept räckte till 5 stora kakmonster och det blev lite över i skålen som jag hade på resten!


Hur gör man?
Låt själva muffinsen svalna helt innan du lägger på fluffet! annars kommer det att smälta och rinna av.
Jag använde ett dl mått som hjälp, fyll måttet, stryk över med en kniv och försök att skaka ut den halv runda bollen på muffinsen.
går det inte ta hjälp av kniven. forma till bollen med hjälp av kniven om det behövs.
häll på strössel eller liknande och stoppa in en halv liten cookie i som gör en mun!
ta runda godisar som tex. snöbollar eller fruktbollar.
om ni anväder samma som jag som är lite avlånga så går det bra att dela på godisen!
gör puppiller av lite smält choklad som du doppar en tandpetare i.

Klart!

Apelsin och choklad cheesecake




Satt hemma i förre veckan och städade igenom köket! När jag kom till kylen så  ser jag att jag har handlat dubbelt upp med stor pack philadelphia ost! Och vad kan man hitta på för gott om man har en massa färskost hemma. ja ni, det finns en mängd godsaker och en massa roliga maträtter där den kan göra god nytta. men jag ville chansa och göra en cheesecake som jag inte gjort på flera år! Tanken var att det skulle bli en Choklad och basilika cheesecake så jag skuttade till affären för att handla resten av ingredienserna. Men basilika hyllan ekade tom, däremot fanns det fina apelsiner! så resultatet?
En choklad och apelsincheesecake som är min absoluta favorit!

Recept:

Ingredienser
200 gram marylandkakor
200 gram fullkorns digestivekex
130 gram smör
2,5 dl lätt kesella
400 gram mager philadelphia (eller annat märke på färskost)
1 dl strösocker
3 st ägg
250 gram mörkchoklad (70%)
2 st apelsiner

Värm ugnen till 175 grader, Undertiden mosa kakorna till smulor i en mixer.
smältsmör och rör ner i kaksmulorna.
Tryck ut blandningen i en rund form med avtagbara kanter, förgrädda sedan botten i ca 10 min. Låt botten svalna och sätt ner ugnen till 130 grader.

Vispa ihop socker, färskost och socker. blanda sedan ner ett ägg i taget i smeten.
riv skalet på 1 apelsin (vill du ha skal till garnering riv båda) häll ner skalet i smeten. smält chokladen tillsammans med juicen från båda apelsinerna. låt chokladblandningen svalna och vispa sedan ner det i färskostblandningen.
häll blandningen uppe på botten och ställ i ugnen i 40-50 min.
Låt stå och svalna och låt den sedan stå i kylen i minst 1 timma innan den serveras.

Tips: man kan absolut byta ut apelsinen mot nåt annat, eller till ingenting om man vill det :-)
man kan lägga i tex. blåbär, pekannötter eller annat gott i. Basilika som jag älskar tillsammans med choklad är en kombination som jag inte tror att alla har testat. men jag lovar att det är kanon gott!
ska man ha basilika i så tycker jag att man ska smälta mörk choklad -50 gram och blanda ner i smeten. smält sedan 100 gram vitchoklad som du har i fäska basilikablad i. vänd bara ner det snabbt i smeten så att det inte bladas ihop helt!
Kakan är inte helt fast när den tas ut ur ugnen så var inte orolig om den skvalpar lite! det ska sätta sig.




RSS 2.0