Tårta med Toblerone Fluff och Hallon/daim Mousse

Ja äntligen känner jag att jag har lite tid över att slänga in en bild på min senaste tåra.
Noas bonus kusin bor här hos mamma över helgen då hon som tur var inte hade vattkoppor. Så tårtan blev tillägnad henne och Noa därför fick det bli dom två på tårtan oxå :-) Tindra ville önskade en lila glitter klänning!

Tårtan är täckt med marsipan, dekorationer i Sugar paste, pärl spray (använd på bander runt om, på klänningen och filten) och silver kulor. Fylld med hallon/daim mousse och toblerone fluff, spacklad med grädde.
såg nu att tårtan ser lite fläckigt ut.. måste vara nåt galet på bilden för de va den iallafall inte i verkligheten :-)
Toblerone Fluff

200 gram Toblerone
4 dl Grädde

dela chokladen i mindre bitar, smält den på låg värme med 1-2 dl grädde det är viktigt att den smälter på låg värme annars kommer den inte gå att vispa sedan, när du fått en tjock smet och all choklad är smält tillsätt då resten av grädden och blanda ihop till en jämn fin smet. Låt svalna i minst en timma i kyla, vispa sedan upp till en fast fluffig smet.

Hallon/daim Mousse

400 gram hallon 
4 gelantin blad
1 dl socker
strax under 1 dl vatten
3 dl grädde
1-2 bitar daim

Passera hallonen genom en sil,  Blötlägg gelatinbladen och. Koka socker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.

Vispa grädden och blanda den med hallonpuré och sockerlag. hacka daimen i små fina bitar och rör ner dom i smeten, låt stå i minst en timma.
Jag fick vispa upp den lite till efter att den hade stått men de ska man normalt inte behöva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0