Recept: Tårta med Jordgubbs mousse och Fransk Nougat fluff

en snabbt ihopslängd Tårta från min blivande svägerska till mammas underbara granne, som tack för hjälpen när svägerskans bil plötsligt beslutade att leva ett annat liv än vad hon tyckte.
Jag hoppas att jordgubbs mousset blev gott. kunde själv inte smaka av då jag är allergisk mot gubbarna.

Tårtan är fylld med Jordgubbs mousse och fransk nougat fluff, spacklad med grädde täckt med sugar paste. dekorationer i sugar paste (samt choklad sugar paste) och socker kulor.




Jordgubbs mousse

300 gram frysta jordgubbar (eller färska om årstiden tillåter)
2 dl vispgrädde
2 blad gelantin
1 dl florsocker
1 msk citron juice

Värm upp dom frysta jordgubbarna och mosa dom i kastrullen, passera dom sedan genom en finmaskig sil så man slipper få med bitar. (använder du färska behöver du inte värma jordgubbarna) blötlägg gelantinet, ta lite av jordgubbs moset (låt resten stå svalt) värm upp det tillsammans med gelantinet tills det smälter, rör sedan ner det i det kalla jordgubbsmoset tillsammans med florsockret och citron juicen. vispa upp grädden hårt och rör ner jordgubbs blandningen i grädden, låt stå svalt i minst 40 min.


Fransk nougat fluff

4 frp dubbel fransk nougat (marabou)
80 gram mörk block choklad
4 dl grädde

Dela chokladen i mindre bitar, smält på låg värme tillsammans med 2 dl grädde under omrörning. när chokladen har smält helt, tillsätt då resten av grädden och rör ner det till en jämn smet. låt stå i kyla i minst 1 timma.
vispa sedan upp till en tjock fluffig kräm.

Kommentarer
Postat av: L...

Vilken söööt :) O det lät ju inte helt äckligt heller!

2009-03-10 @ 00:17:48
URL: http://livetidag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0