Recept: Ljuvlig Banan och Chokladkaka med kokos och Glasyr

Detta är ett helt underbart recept på en jätte god banan och chokladkaka!
Detta skapade jag efter att ha letat som en tok efter ett riktigt bra recept på just banankaka. men jag blev aldrig nöjd, och gjorde därför om receptet på en helt vanlig Banankaka. Kakan blir ljuvligt smakrik, saftig och fluffig!
Dessutom är den lätt att göra och passar till både stora som små magar :-)





Ingredienser
100 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl Vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk kanel (efter egen smak)
2 tsk vaniljsocker
2 st mogna bananer
1/4 dl mjölk
2 msk kakao
70 gram mörk choklad

Glasyr
130 gram philadelphiaost
1 1/5 dl florsocker
50 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa socker och ägg poröst, smält smöret och tillsätt sedan mjölken. låt svala innan du blandar ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, kanel och vaniljsockret i en egen bunke och tillsätt det sedan under vispning.
Mosa eller skiva bananerna och hacka chokladen och rör ner det i smeten.
smöra en form och strö formen sedan med cocos.
Häll i smeten och låt formen stå i ugnen långt ner i ca 50-60 min
Gör ett stickprov för att se så att kakan är klar i mitten.
Låt svalna helt innan man har på glasyr/frosting.

Glasyr/Frosting
tag alla ingredienser och vispa ihop!

Tips, Glasyren/Frostingen kan man smaksätta om man vill, tillsätt tex. kakao, vanilj citron eller ja.. vad man än kan tänka sig vilja ha för smak på den. Men till denna kaka tycker jag att en helt naturell glasyr passar bäst då kakan i sig har så mycket smak! Givetvis går det bra att utesluta kokosen när man ströar och använda sig av ströbröd eller liknande. Och Kakan blir väldigt god även utan frosting!
 
   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0