Recept: Bröllopstårta med hallon lime mousse och chokladganache

Och så blev det dax för bröllopstårta! Det är så otroligt kul att få äran att få vara med och bidra med en av dom viktigaste sakerna på ett bröllop. Inget bröllop utan en fantastiskt tårta!

Denna är gjord i SP och flowerpaste, ljusa bottnar(anslag), med hallon-lime mousse och chokladganache.
Dekorerad med quiltmönster med sömmar, samt ett pärlband pudrat med pärlemodust.
Totalt gjordes det 7 tårtor, men observera att recepten är beräknade till en tårta! lätta recept och alla älskade den! dom flesta ville ha med sig mig hem ;-) Det ska vara kul att baka inte svårt!








Recept


Anslag (tårtbotten)

3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

vispa äggen, tillsätt  sockret och vispa det tills det blir poröst blanda vetemjöl och bakpulvet, häll sedan ner det i ägg blandningen och vispa till en jämn smet. smörj en form med smör och sockra eller häll i ströbröd. grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

Tips: vill man ha en hög och mer fluffig botten kan man ha i fler ägg. (upp till dubbelt med ägg). ju längre man vispar äggen har oxå stor betydelse så vispa dom gärna länge!

Hallon-Lime mousse

300 gram hallon (frysta eller färska) 
2 dl vispgrädde
2 blad gelantin
1 dl florsocker
1 Lime (både skal och saft)

Värm upp  hallonen och mosa dom i kastrullen, passera dom sedan genom en finmaskig sil så man slipper få med bitar.  blötlägg gelantinet, ta lite av hallon moset (låt resten stå svalt) värm upp det tillsammans med gelantinet tills det smälter, rör sedan ner det i det kalla hallonmoset tillsammans med florsockret och lime juicen samt rivet skal av limen. vispa upp grädden hårt och rör ner hallon-jordgubbs blandningen i grädden, låt stå svalt i minst 40 min. bäst är dock att låta den stå över natten. men täck över den om den ska stå över natten.

Tips: Det går bra att byta ut hallonen mot annat bär om man vill! eller kombinera flera olika bär.

Chokladganache

100 gram mörk choklad
100 gram ljus choklad
4 dl grädde

Värm chokladen med 2 dl av grädden, rör hela tiden och det får absolut inte koka så ha den på låg värme.
när chokladen är helt smält tillsätt då resten av grädden och låt det smälta samman.
låt den sedan stå svalt i minst 1 timma men den blir bättre och lättare att ha att göra med om den får stå över natten. Vispa sedan upp till en fast fluffig creme.



Kommentarer
Postat av: Sara

Vilken fin tårta!

2010-11-11 @ 12:30:23
URL: http://bullmammasara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0