Angie's Choklad cupcakes med choklad-kola och jordnöts mousse

Ingredienser
2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl special
1,5 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
¾ dl kakao
1 ägg
1/2 dl naturell yoghurt
3 dl mjölk
75 g smör
2 msk matolja
100 gram mörkchoklad 70%
100 gram Geisha choklad

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg, mjölk, yoghurt, smör och olja
blanda äggsmeten och mjöl blandningen till en jämn smet.
Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten
Fördela smeten i ca 12 stora muffinsformar. Denna smet behöver vara lite mer än hälften av formen för att få perfekta cupcakes att ha fyllning på
Gräddas ca 20-25 minuter

Choklad-kola och jordnöts mousse

2 äggvita
1 dl socker
1 dl kola sås (gör egen eller kör på vanlig köpe sås som ohoj eller icas egna)
50 gram ljus choklad
50 gram mörk choklad
1/5 dl hackade jordnötter (OBS osaltade)
3 dl grädde

dela chokladen smält den på låg värme med hälften av grädden när chokladen smält blanda i kola såsen och jordnötterna, häll i resten av grädden och värm försiktigt! får absolut inte koka.
Låt smeten svalna helt i kyla och stelna till sig något.
vispa sedan upp röran till fast fluffig smet
Vispa äggvitan och sockret till en styv smet ( du ska kunna vända smeten över ditt huvud utan att det rinner ner) Tänk på att hålla koll på smeten, den spricker om du vispar för mycket.
vispa sedan snabbt ner äggvite blandningen med choklad smeten!

*denna mousse blir nog jätte god att göra till en tårta! humm med hallon mousse eller råröra bär kanske... ska testas*

BILD

Även med dessa cupcakes så hade jag inget kul hemma att dekorera med! kommer lite roliga saker på posten innan helgen hoppas jag, så det fick bli spritsad mörk choklad, magic sparkles (glitter flagn) som tyvärr inte syns på bilden och silver kulor 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0