Nötkräm/Nougat toppad choklad och Nougat cupcakes

Idag blev det cupcakes igen! Tyckte att familjen var värda det. dessa är gjorda på gogreen grädde, vilket jag absolut inte rekomenderar! har vispat i hundra år och den blir inte tjock utan rinnig! så om ni vill ha laktos fri så rekomenderar jag varmt Valio!

Här är iallafall resultatet, Cupcakes med Nötkräm/Nougat fluff med Angies Nougat Muffins
Dekorerad med choklad, silverkulor och rosor i marsipan, målade med pärlfärg och doppade i krossade magic flakes



Nötkräm/Nougat Fluff

58 gram dubbel Nougat
5 pkt Nötkräm (a 18 gram)
80 gram mörk choklad
4 dl grädde

Smält nougaten med nötkrämen och chokladen på lågvärme, häll i hälften av grädden (och som vanligt med fluff så värm jätte försiktigt) när det mesta smällt ner tillsätt resten av grädden och låt den bli ljummen. låt stå svalt tills den svalat helt. bäst blir den om du väntar i minst en timma. 
Vispa sedan upp till fluffig smet. 
Tips vispa lite i taget OM du skulle råka spräcka smeten så har du iallafall en del kvar!

   Angies Nougat choklad cupcakes
2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl special
1,5 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
¾ dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
75 g smör
100 gram mörkchoklad 70%
3 förpackningar dubbel nougat

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg, mjölk, smör
blanda äggsmeten och mjöl blandningen till en jämn smet.
Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten (ej nougaten)
Fördela smeten i ca 12 stora muffinsformar. dela nougaten i tolv jämna delar och tryck ner dom i mitten. 
 Denna smet behöver vara lite mer än hälften av formen för att få perfekta cupcakes att ha fyllning på
Gräddas ca 20-25 minuter

Tips: servera dom varma med fluffen vid sidan om, eller varför inte med färska bär eller glass?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0