Recept: Noas Födelsedags tårtor (Teletubbies tårta och 1 års tårta)

I dag fyller sonen 1 år! Grattis mammas prins. Och i går hölls det kalas! Här kommer bilder och recept på hans tårtor.

Dekorationerna på tårtorna bestod av Sugar paste och kristyr (TV magarna på teletubbisarna är målade med pärlfärg och doppade i magic flakes för att få dom riktigt glittriga och fina)
Båda tårtorna är täcka med Marsipan och spacklade med vitchoklad grädde.

TELETUBBIES TÅRTA fylld med Toblerone fluff och hallon mousse







Hallon mousse

300 gram frysta hallon (eller färska om årstiden tillåter)
2 dl vispgrädde
2 blad gelantin
1 dl florsocker
1 msk citron juice

Värm upp dom frysta hallon och mosa dom i kastrullen, passera dom sedan genom en finmaskig sil så man slipper få med bitar. (använder du färska behöver du inte värma hallonen) blötlägg gelantinet, ta lite av hallon moset (låt resten stå svalt) värm upp det tillsammans med gelantinet tills det smälter, rör sedan ner det i det kalla hallonmoset tillsammans med florsockret och citron juicen. vispa upp grädden hårt och rör ner hallon blandningen i grädden, låt stå svalt i minst 40 min.

TIPS jag hade i några extra hallon på slutet som jag hade mosat med en gaffel för att få med några små bitar av hallon! mousset känns mer "riktigt" då


Toblerone Fluff

200 gram Toblerone
4 dl Grädde

dela chokladen i mindre bitar, smält den på låg värme med 1-2 dl grädde det är viktigt att den smälter på låg värme annars kommer den inte gå att vispa sedan, när du fått en tjock smet och all choklad är smält tillsätt då resten av grädden och blanda ihop till en jämn fin smet. Låt svalna i minst en timma i kyla, vispa sedan upp till en fast fluffig smet.


Vitchoklad grädde (räcker till båda tårtorna går bra att halvera receptet)
200 gram vit choklad
4 dl grädde

smält chokladen på låg värme med 1 dl grädder, när chokladen har smält tillsätt då resten av grädden och blanda snabbt ihop. låt stå i kyla i ca 1 timma. vispa sedan upp till en lagom fluffig konsistens.



1 ÅRS TÅRTAN fylld med japp fluff och citron fromage (Laktosfri)
(tyvärr så råkade jag ju stötta till tårtan så den fick ett skönhets märke... men men god blev den ju :-D)





Japp Fluff
4 st dubbel Japp
4 dl grädde

Dela chokladen i mindre bitar, låt smälta på låg värme tillsammans med hälften av grädden. när det har smält ner till en jämn smet tillsätt då resten av grädden. Låt stå svalt i minst 2 timmar, vispa sedan upp till en fluffig fast smet.

Citron Fromage
4 blad gelantin
4  äggulor
100gr strösocker
1 st citron
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelantinet vispa sedan upp äggulorna tillsammans med sockret till en fluffig smet
Riv citron skal och kläm sedan ut saften från, Smält gelantinet i vattenbad och blanda sedan ihop citronsaften och gelantinet. häll sedan ner i äggblandningen vispa grädden och vänd sedan ner den i fromage smeten. låt stå svalt i minst 30 min.



Och så bjöd jag ju så klart på Choklad Besvier oxå (se recept i nedan stående inlägg) denna gång gjorde jag dom mindre men hade dom nog lite för kort stund i ungen. så om ni gör dom, känn då på bottnarna så att dom har stelnat lite!


Kommentarer
Postat av: L...

De ser supergoda ut, och jättefina!

Du är så duktig du :)

2009-03-16 @ 13:34:49
URL: http://livetidag.blogg.se/
Postat av: Elisabet Persson

STORT GRATTIS NOA! Såg att du lämnat forumet som du varit med i, kom tillbaka när du orkar, om du vill!



"Broderibruden"

2009-03-24 @ 19:16:28
URL: http://metrobloggen.se/mammastankar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0