Recept: Tårtor med After eight fluff, vit choklad grädde och Citron fromage

Två tårtor har det oxå blivit, använde mammas ugnsform och då blev tårtan lite väl stor, så detalde på den och gav den enda till mammas granne och hennes barn.

Tårtorna är dekorerade med Sugar paste med vitchoklad smak (samt chokladsmak den bruna)  och socker kulor sprayade med pärl färg.
fyllda med After eight fluff och citron fromage, spacklade med vitchoklad grädde. jag hade i riven vit choklad i grädden oxå därför blev den lite "bubblig" inget jag rekomenderar!Tårtan till grannen


 Tårta till mamma


Anslag / tårtbotten
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

vispa äggen och sockret tills det blir poröst blanda vetemjöl och bakpulvet, häll sedan ner det i ägg blandningen och vispa till en jämn smet. smörj en form med smör och sockra eller häll i ströbröd. grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 min.

Tips, till båda tårtorna gjorde jag en dubbelsats. blev perfekt att ha i en vanlig ugnsform. vill man ha en hög och mer fluffig botten kan man ha i fler ägg. (upp till dubbelt med ägg). ju längre man vispar äggen har oxå stor betydelse så vispa dom gärna länge!


Vitchoklad grädde (räcker till båda tårtorna går bra att halvera receptet)
100 gram vit choklad
4 dl grädde

smält chokladen på låg värme med 1 dl grädder, när chokladen har smält tillsätt då resten av grädden och blanda snabbt ihop. låt stå i kyla i ca 1 timma. vispa sedan upp till en lagom fluffig konsistens.


After eight fluff (räcker till båda tårtorna går bra att halvera receptet)
200 gram after eight
80 gram mörk choklad (för att ta ner mint smaken något)
5 dl grädde

dela chokladen i mindre bitar och smält sedan på låg värme tillsammans med 2 dl grädde. blir smeten väldigt tjock kan du ha i 1 dl till. när chokladen har smält helt, tillsätt då resten av grädden och rör ihop låt sedan stå svalt i minst 2 timmar innan den sedan vispas upp till en fluffig smet.

Tänk på att inte värma för mycket då kommer den inte gå att vispa upp. utan gör på låg värme 1-2. after eight fluffen var lik som bounty fluffen lite små knepig att få ihop när den väl skulle vispas. men låter man den vila länge så blir den lättare att vispa och risken att den spricker är mindre. Bäst är nog att låta den stå i kyla under natten.


Citron Fromage (räcker till båda tårtorna, går bra att halvera receptet)
8 blad gelantin
8  äggulor
200gr strösocker
2 st citron
6 dl vispgrädde

Blötlägg gelantinet vispa sedan upp äggulorna tillsammans med sockret till en fluffig smet
Riv citron skal och kläm sedan ut saften från, Smält gelantinet i vattenbad och blanda sedan ihop citronsaften och gelantinet. häll sedan ner i äggblandningen vispa grädden och vänd sedan ner den i fromage smeten. låt stå svalt i minst 30 min.


 


Kommentarer
Postat av: Kamilla

Hej!! Googlade på Ahlgrens bilar fluff och hittade din sida. Jag är helt stum av beundran.....Vilka fantastiska otroliga tårtor du gör. Vilket tålamod du måste ha. Det är inte utan att man får lite prestationsångest;) Ha det gött! Kram

2009-04-09 @ 09:30:45
URL: http://familjenbruce.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0