Recept: Tårta med citronfromage och apelsinkrokant fluff och "socker citrus"

Strax innan bröllopet och bröllopstårtan skulle göras fyllde en fröken i familjen år. Och vi bestämde att jag skulle testa designen på tårtan som bruden ville ha bröllops tårtan. Så detta var "prototypen" ;-) jag lyckades dock övertyga bruden om en annan design sen på deras tårta och den kommer upp på bloggen snart!

I frökens tårta så gjorde jag en snabb variant då detta komms på kvällen innan, så det blev köpebottnar!
Tårtan är täckt med MMF och dekorerad med MMF och tyg blommor. spacklad med grädde

Marshmallow Fondant (MMF) 

200g marshmallows
2msk vatten
ca 2 msk olja
500g florsocker

Smörj en skål med olja
Dela Marshmallowsen i mindre bitar. Mickra dom med två msk vatten tills de smält.
Smörj en större bunke med olja,  sikta ner florsockret gör en grop i mitten och häll i de smälta marshmallowsen.
Kör smeten i en bakmaskin (läs tips nedan) låt vila minst en timme.
Förvaras i rumstemp.

TIPS: man måste inte använda en bakmaskin men det underlättar. annars kan man röra med en plast sked och knåda som en vanlig deg. tillsätt mer florsocker om degen är för klibbig. låt degen vila utan lock eller liknande. MMF kan sparas i sluten förpackning i ca 2 veckor. (om inte mer) istället för olja kan man använda kokosfett. MMF kan användas till att täcka tårtor och göra dekorationer. Pudra bordet med florsocker när du ska kavla ut den. man måste inte använda micro man kan göra den på spisen med. men inget jag rekomenderar! man måste konstant röra och ja... sanering av köket fick jag oxå göra efter det ;-) men det går!

Apelsinkrokant fluff

250 gram Marabou apelsinkrokant
4 dl grädde

Smält chokladen på låg värme tillsammans med 2 dl grädde. när chokladen är helt smält tillsätt då resten av grädden. låt allt smälta samman innan man ställer det till att svalna. Låt den stå i minst 2 timmar, men helst över natten!

Tips, man kan om man vill ha de snabbt smälta chokladen över vattenbad, vispa grädden hårt och vänd sedan ner chokladen i grädden. låt den vila och sätta sig i ca 30 min-1 timma. men då kommer man att få choklad bitar i fluffen!

Citron Fromage
4 blad gelantin
4  äggulor
100gr strösocker
1 st citron
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelantinet vispa sedan upp äggulorna tillsammans med sockret till en fluffig smet
Riv citron skal och kläm sedan ut saften från, Smält gelantinet i vattenbad och blanda sedan ihop citronsaften och gelantinet. häll sedan ner i äggblandningen vispa grädden och vänd sedan ner den i fromage smeten. låt stå svalt i minst 30 min.

"sockercitrus"
1 citron (rivet skal och saften)
1 apelsin (rivet skal och saften)
6 dl socker
6 dl vatten

Tag två kastruller, häll i 3 dl socker och 3 dl vatten i båda. låt det koka upp och låt det sedan svalna.
riv skalet på citronen och apelsinen, ha i apelsin skalet i den ena och citronen i den andra.
Låt koka upp och låt den sedan stå och svalna till "finger temp"
Låt koka upp ännu en gång, ta av från plattan och ha i apelsin saften i den med apelsin skalet och citron saften i den med citron skalet.
koka upp ännu en gång
låt det sedan svalna helt.
tag det sedan och "bre" det på anslaget (tårtbotten) på så sätt blir det lite mer saftig.
(jag hade citronen på citronfromage delen och apelsinen på krokant delen)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0